Google Pagespeed Insights

Sådan bruger du Google Pagespeed insights korrekt

Mange benytter Google Pagespeed Insights i dag, af den grund at Google de seneste år har slået meget på at hjemmesider skal være hurtige og at det nu er en ranking factor at have en hurtig hjemmeside. Men i virkeligheden er det ikke en hastighedstest man kan bruge til at se hvor hurtig hjemmesiden er.

Pagespeed Insights er blevet meget bedre end da den kom frem, den er også over de seneste par år skiftet den måde der testes på sådan at der testes på mange flere ting og man kan bruge den til mere end en pegepind.

Jeg benytter også Google Pagespeed Insights når jeg tester hjemmesider, mest fordi det er det kunderne ser på og går ud fra, ikke fordi jeg bruger det til at finde fejl og mangler på hjemmesiden. Men udelukkende fordi Kunderne ser på den score og får at vide at man skal have en høj score.

Problemet?

Der er egentlig ikke det store problem, så længe man ved hvordan og hvad det er Google Pagespeed Insights tester. Det er dog ikke så forskelligt fra andre testværtøjer, som man også skal vide hvordan virker før man kan konkludere noget.

Men du skal være obs på følgende:

  • Google tester ikke den reelle hastighed, den emulere en hastighed ved at sænke hastigheden på net og CPU
  • Du kan godt have samme score eller højere end din konkurrent, men konkurrentens hjemmeside er stadig hurtigere end din hjemmeside.

Hvordan skal man bruge Google PageSpeed Insights?

Det er egentlig rimelig nemt, især hvis du er på samme måde som jeg og læser de artikler som hører til hvert eneste resultat samt tiltag som du skal gøre noget ved. Google er gode til at forklare hver en ting, men det kræver at man gider læse artiklerne.

Det første du skal gøre er at teste hjemmesiden du gerne vil optimere på. Reelt skal du teste hver en side på din hjemmeside, sådan at du kan optimere hver et område og funktion, det er nemlig ikke kun det tekniske der skal optimeres, det er ofte også den måde som content er indsat på der kan være problemet. Så hvad der virker på en side virker ikke altid for en anden side.

Nedenfor kan du se en pagespeed insights test foretaget af siden elementor.com som er en editor jeg ikke vil anbefale at bruge. Resultatet snakker for sig selv og det er lige netop derfor jeg anbefaler man ikke bruger elementor:

pagespeed insights, Google Pagespeed Insights, Hastighedsoptimering

Det er ikke ovenud et godt resultat, men det er ikke så meget det dette indlæg handler om. Men som du kan se er der mulighed for at få beskrivelser på alt, og der er links til yderligere forklaringer omkring det enkelte testresultat. Se som sagt ikke så meget på scoren, men se i stedte på hvor problemet ligger. Altså tallene under scoren.

FAQ Om Google Pagespeed Insights

Hvad er Google Pagespeed Insights?

Google Pagespeed Insights er et værktøj som google har lavet for at man kan teste hvad man kan gøre bedre på sin hjemmeside når vi snakker hastighed.

Tester Pagespeed Insights hastigheden på hjemmesiden?

Nej, den tester ikke hastigheden, men den emulerer hvor hurtig en side kan køre under specifikke forhold. Det vil sige at Pagespeed Insights fx sætter hastigheden ned på nettet, den sætter hastigheden ned på CPU, for at lege at vi nu køre på denne bruger hastighed. Det er derfor ikke den hastighed som dine reelle brugere mærker når de besøger din side.

Skriv en kommentar

25 års med hastighedsoptimering gør mig til den i Danmark med størst erfaring med lige netop hastighed på wordpress hjemmesider. Danmarks bedste hastighedsoptimering.

Resources

Blog